Nu går det att nominera till Kalmar kommuns arkitektur- och stadsbyggnadspris

Nu är det dags för allmänheten att nominera bidrag till Kalmar kommuns arkitektur- och stadsbyggnadspris 2021 på kommunens hemsida. Ett krav är att bidraget ska ha färdigställts under det här året.
Publicerad 1 december 2021
År 2020 vann Stadsbiblioteket som syns på bilden.
År 2020 vann Stadsbiblioteket som syns på bilden.Foto: Wilhelm Nilsson

– Priset kommer att delas ut på byggmästardagen i mars, så därför vill vi ha in nomineringarna senast sista januari, säger Maria Houmann, stadsarkitekt på Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

Nomineringarna ska sammanställas och presenteras på webbplatsen. En beredningsgrupp kommer framöver föreslå pristagare och det slutliga beslutet fattas av samhällsbyggnadsnämnden i februari. Varje år är det bara ett pris som delas ut, och det måste uppfylla ett eller båda av följande kriterier:

  • God arkitektur – en innovativ byggnad eller till- eller ombyggnad som är tilltalande i sig och i sitt sammanhang och som på ett kvalitativt sätt tillför värden till Kalmar.

och/eller

  • Hållbar livsmiljö – byggnadsverk, anläggning eller annat som bidragit till att utveckla en god livsmiljö, ekologiskt, socialt, ekonomiskt och gestaltningsmässigt.
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.