Annons

Nu har 66 procent i länet fått tre doser vaccin mot covid-19

På fredagen presenterar Region Kalmar län nya siffror gällande vaccinationskampanjen mot covid-19.
Publicerad 18 februari 2022
Foto: Region Kalmar län

Nu har 65,9 procent av invånarna i länet över 18 år har nu fått en tredje dos mot svår sjukdom i covid-19. Motsvarande siffra för hela landet ligger på 53,3 procent.

Tittar man på befolkningen över 12 år i länet har 88,8 procent tagit en första dos vaccin och 87,1 procent två doser. Sett till hela Sverige har 86,5 procent tagit en första dos och 83,9 procent två doser.

Annons

Det finns fortfarande möjlighet att ta en första, andra och tredje dos vid länets hälsocentraler. Dock ska man vara över 18 år för att ta den tredje dosen.

På lördag den 19 februari upprättas en drop in-vaccination vid Norrlidens Hälsocentral i Kalmar mellan klockan 09.00-15.00. Då behövs ingen bokning i förväg.

Från och med måndag den 21 februari kan personer över 80 år ta en fjärde dos vaccin, om det gått mer än fyra månader sedan den senaste sprutan. Även de som har hemtjänst, hemsjukvård eller bor på särskilt boende erbjuds en fjärde dos. Det går redan nu att boka tid.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons