Nu har du chans på sagolikt drop in-bröllop på Kalmar slott: ”Vi älskar ju kärlek”

Det är ingen nyhet att Kalmar slott är en populär plats att gifta sig på. De har arrangerat bröllop sedan 1276 och för första gången arrangerar slottet drop in-bröllop. Självklart blir det på Alla hjärtans dag som kärleken kommer att spira på slottet.
Publicerad 9 november 2022
Bröllop Kalmar slott.
Bröllop Kalmar slott.Foto: Angeliqa Daldorph

– Vi älskar ju kärlek, vem gör inte det? Vi har funderat på det här ett tag. Alla vill inte ha det snabba med att gå in på rådhuset, säga ja och gå därifrån. Och det finns samtidigt de som inte vill ha den stora apparaten. Det vanliga är att man får välja mellan det väldigt enkla eller rätt så stort. Detta är ett alternativ för dem som vill ha ett litet, men ändå vackert och minnesvärt bröllop – eller för dem som vill vara spontana, säger Meg Nömgård, slottschef vid Kalmar slott.

Den 14 februari 2023, på Alla hjärtans dag, har man alltså möjlighet till ett oförglömligt bröllop i Sven Månsson-salen. Allt kommer finnas på plats – från vigselförrättare till brudbukett.

– I det här upplägget ordnar vi med hårstylist, smink, brudbukett och fotograf. Man får de lyxiga ingredienserna, men på ett enklare sätt. Vi ordnar förutsättningarna för ett mysigt, trevligt och lyxigt bröllop utan att behöva göra det själv.

Meg Nömgård, Slottschef Kalmar slott
Meg Nömgård, Slottschef Kalmar slottFoto: Simon Karlsson

Som brudpar behöver man endast tänka på att ha med giltig hindersprövning samt vigselintyg från Skatteverket och legitimation. Brudparet får också välja en sång och dikt som framförs under vigseln. Efteråt bjuds det på kaffe och bröllopsbakelse. Det finns även möjlighet att beställa till bubbel, snittar eller bröllopslunch i Slottsrestaurangen.

Salen Sven Månsson på Kalmar Slott.
Salen Sven Månsson på Kalmar Slott.Foto: Maddoc Photography

– Det ska kännas lyxigt och inte som ett rullande band-system. Det är från klockan 10 till klockan 16 med två vigslar i timmen för att det ska kännas luftigt. Man får komma lite innan sin tid så man hinner ta del av allt. Vi tillhandahåller vittnen om man inte vill ha med några egna gäster. Vi kanske inte kan ha 200 gäster, men då väljer man nog inte det här konceptet. Ett mindre antal gäster går utmärkt.

Den som är sugen på ett slottsbröllop på Alla hjärtans dag kan antingen kontakta slottet för att boka en tid eller chansa på att det finns en drop in-tid kvar.

– Vi får se hur gensvaret blir. Fria på nyårsafton och gift er hos oss på Alla hjärtans dag. Det är väldigt fint att gifta sig på Kalmar slott.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.