GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu julpyntas hela kommunen: ”Alla är stolta”

Inför första advent och julskyltningen arbetas det för fullt för att pynta runt om i Kalmar kommun. Den stora tomten gör comeback, men nytt för i år är att Jordbroporten också pyntas.
Publicerad 25 november 2021
Foto: Linus Gunnarsson

Nu blir det julfint. Granar och belysning i träden kommer dyka upp i bland annat Läckeby, Rockneby, Lindsdal, Påryd, Smedby, Trekanten, Halltorp, Norrliden och i Snurrom.

För att öka på julstämningen ytterligare dekorerar Kalmar kommun även med girlanger och kransar. Den stora tomten över Västerport gör comeback och den lysande Kalmarskylten har placerats ut på sin nya plats i vattnet framför Stagneliusskolan.

Dessutom är skridskobanan på Stortorget redo för åkning inom kort. Något som är nytt för i år är att insidan av Jordbroporten också pyntas och att det blir stjärntema på Larmtorget.

– Två gäng har jobbat med att få upp all belysning i ungefär fyra veckor nu och så här i sluttampen jobbar ytterligare en grupp med att få upp alla dekorationer och belysningen på Kvarnholmen. Det är ett krävande jobb men alla är stolta över att få vara med och bidra till julstämningen, säger Pelle Hallström, arbetsledare på serviceförvaltningen i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.