Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu kan 50-59-åringar boka tid för vaccin mot covid-19

På måndagsmorgonen meddelar Region Kalmar län att man har nått fas 4 i vaccinationskampanjen mot covid-19.
Foto: Region Kalmar län, Mostphotos

Det betyder att alla som är födda 1971 och tidigare har möjlighet att boka tid för vaccination.

– Många tillgängliga tider närmaste veckan gör det möjligt att öppna bokningarna för ytterligare en grupp. Sedan förväntas vaccintillgången tillfälligt att minska, vilket innebär att vi inom kort måste sänka takten på vaccinationerna något. Vi ber invånarna att ha förståelse om de inte kan få en tid direkt. Tillgången till vaccin är fortfarande helt avgörande för hur snabbt vi kan vaccinera, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson, i ett pressmeddelande.

Man beräknar att vaccinleveranserna kommer att vara begränsade under de kommande tre veckorna, därefter kommer de att öka igen. Därför kommer det att dröja några veckor innan man släpper på nästa grupp i vaccinationskampanjen.

Läs mer