Nu kan det bli fler laddstolpar i Kalmar

Efterfrågan på laddplatser ökar i takt med att allt fler väljer att köra elbil. Nu ger Kalmar kommun intresserade aktörer möjlighet att sätta upp laddstationer på parkeringsplatser i Kalmar. Ett kriterium är att laddaren måste vara öppen för alla.
Publicerad 18 maj 2022
Foto: Agnes Aronsson

– Vi har redan kontakt med intresserade aktörer och hoppas att det ska bli fler framöver. I det här första skedet erbjuder vi drygt 300 platser på olika ställen i Kalmar, så det finns fina möjligheter att hitta en plats som passar, säger Robert Dahlström, enhetschef för mobilitetsenheten, i ett pressmeddelande.

Allmän platsmark har tidigare inte kunnat reserveras för laddplatser, men sedan Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) uppdaterat sin bedömning i frågan har Kalmar kommun nu valt att göra en annan tolkning.

– Under 2020 var 57 % av all nybilsförsäljning i Kalmar kommun fordon som helt eller delvis drivs med el. Så därför bedömer vi nu att laddning av el-fordon är ett gemensamt behov som vi kan reservera mark för, säger Robert Dahlström i pressmeddelandet.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.