Nu kan du delta i tävlingen Årets Kalmarbild 2021

Nu är det åter dags för fotoentusiaster att skicka in bidrag till tävlingen Årets Kalmarbild som utses av Kalmar stads hembygdsförening. Nytt för i år är att man gör det i samarbete med Kalmar läns museum.
Publicerad 8 oktober 2021
Foto: Mostphotos

Kriterierna för bildbidragen är enkla. Bilden ska spegla livet i Kalmar och vara tagen år 2021. Bilderna bedöms sedan av en jury på fem personer vars uppgift är att utse tre stipendiater som de anser bäst svara mot mottot: ”Bästa bilden av Kalmar 2021”. Juryn har ingen kännedom om vem som är fotografen. Bilderna belönas med ära och att föreningen köper bilderna.

– Vi hoppas naturligtvis att vi får jättemånga bilder att välja bland. I år för vi det tillsammans med Kalmar läns museum, vilket vi inte har gjort förut. De är också med i juryn och sedan ska vi ställa ut några bilder på museet, säger Jan Målberg, vice ordförande Kalmar stads hembygdsförening.

I fjol uteblev tävlingen, men Årets Kalmarbild 2019 vanns av Sune Hansson med en ögonblicksbild av löpare på Stortorget under en idrottstävling.

Man kan lämna in max fem bilder och bidragen skickas till Kalmar.fototavling@gmail.com. Sista inlämningsdag är 31 december 2021.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.