Nu kan du söka Lions stipendier: ”Ungdomar som visat framfötterna”

Nu har man åter möjlighet att söka tre stipendier från Lions.
Publicerad 4 mars 2023
Mats Strömberg på Lions.
Mats Strömberg på Lions.Foto: Privat

– Det känns väldigt bra att kunna dela ut stipendierna. Jag tycker nog det är lika roligt som stipendiaterna, säger Mats Strömberg, ordförande i Lions stipendiekommitté.

Stipendierna heter Ungdomsstipendiet, Ungdomsledarstipendiet och Kulturstipendiet och är på 10 000 kronor vardera.

– Vi vänder oss till ungdomar som är mellan 15-25 år, bosatta i Kalmar kommun och som visat framfötterna lite mer än andra.

De sökande ska berätta om sig själva och varför de behöver pengarna till sin fortsatta utveckling. Ungdomsledarstipendiet gäller endast personer som jobbar ideellt och där kan stipendiaten vara äldre än 25 år.

Noa Dahlström fick Lions Ungdomsstipendium av Mats Strömberg från Lions Stipendiekommitté år 2022.
Noa Dahlström fick Lions Ungdomsstipendium av Mats Strömberg från Lions Stipendiekommitté år 2022.

– Stipendiaterna utses sedan av stipendiekommittén och presenteras sedan i samband med några publika evenemang i sommar. Förra året delade vi bland annat ut pris till bordtennisspelaren Noa Dahlström under Musik på Larmtorget.

– Sök själv eller för någon du tycker är värd den här uppmuntran. Mejla din ansökan till stromberg.mats@telia.com senast den 1 april, säger Mats.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.