Annons

Nu öppnar anläggningarna igen: ”Ett efterlängtat besked”

Efter ett par veckors nedstängning ges kommunen nu återigen rätt att öppna till exempel inomhusanläggningar, simhall, fritidsgårdar och kulturskola.
Publicerad 22 januari 2021
Foto: Agnes Aronsson

På torsdagen tog regeringen beslut om att kommunerna kan öppna upp sina anläggningar för barn och ungdomar födda 2005 och senare.

– Ett efterlängtat besked och självklart öppnar Kalmar upp för föreningsdrivna aktiviteter, säger Marianne Dahlberg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Annons

Efter ett par veckors nedstängning får nu kommunen återigen öppna till exempel simhall, fritidsgårdar och kulturskola. När man nu ska öppna upp anläggningarna igen finns det en del utmaningar i att snabbt ställa om.

– Det handlar i första hand om personalsituationen. Vi har schemalagd personal och vi måste se över om och hur vi kan ställa om deras scheman. Dessutom har vi medarbetare utlånade till till exempel omsorgsförvaltningen och här behöver vi ha en dialog om var de här personerna gör bäst nytta, förklarar Henrik Nilsson, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Från och med måndag kommer ändå inomhusanläggningarna, inklusive simhallen, öppna för föreningsdriven idrott för barn och ungdomar födda 2005 och senare. Delar av den individuella undervisningen på Kulturskolan går från digital till fysisk och man ser också över att inom den närmaste tiden ha delar av gruppundervisningen fysisk.

– Fritidsgårdarna kommer att öppna upp gård för gård i den takt det är möjligt. Det är här vi har de största utmaningarna vad gäller personalsituationen, säger Henrik Nilsson.

Biblioteken utökar från och med måndag sina öppettider för take away-lån och startar dessutom upp turerna med bokbussen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons