GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu öppnar nya hamburgerhaket på Kvarnholmen: ”Vi vill skapa en schyst, trivsam miljö”

Under lördagen öppnar en ny hamburgerrestaurang i Kalmar. Frisersalongen Movements gamla lokaler på Larmgatan har under sommaren helt ändrat karaktär och nu är Shady Burgers redo att ta emot gäster.
Publicerad 31 juli 2021 • Uppdaterad 3 augusti 2021
Restaurangchef Sakina Wretfors, kökschef Rikard Lundfors och vd Per Fällman på Shady Burgers, Kalmars nya hamburgerhak.
Restaurangchef Sakina Wretfors, kökschef Rikard Lundfors och vd Per Fällman på Shady Burgers, Kalmars nya hamburgerhak.
Foto: Simon Karlsson

– Det här blir vår sjunde restaurang sedan vi öppnade den första i Sölvesborg 2017. Vi öppnade en i Växjö i april och det har gått otroligt bra, säger vd Per Fällman nöjt.

Fällman och kedjans kökschef Rikard Lundborg är på plats i Kalmar för att få igång verksamheten. De två är tillsammans med Kent Fors grundare av Shady Burgers.

Rikard Lundfors har gjort alla recepten och komponerat rätterna.

Gänget hoppas kunna locka en bred publik, och har helt i tidens anda flera vegetariska och veganska alternativ både som burgare och sallader, vid sidan om de mer köttiga rätterna. Eget öl har de också, som har bryggts i Karlshamn.

Restaurangchef är Sakina Wretfors, som tidigare har varit på en helt annan nivå inom restaurangbranschen.

– Jag har arbetat i sex år som kabinchef på flygplan, så serverat i luften har jag gjort! Men nu är jag laddad för det här.

Under sommaren kommer ett 15-tal personer jobba på restaurangen, vars inredning går i svart och lite mörkare färger.

– Vi vill skapa en schyst, trivsam miljö som anspelar på vårt namn. Det ska vara lite shady, konstaterar Per Fällman som redan är igång och tittar på nya etableringar i Sverige.

– Vi jagar aktivt nya lokaler. Men vi utökar i den takt vi orkar med och som ekonomin tillåter.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.