Nu öppnas kommunens träffpunkter etappvis

Träffpunkterna i Kalmar kommun har varit stängda sedan mars 2020 men kommer nu att öppnas etappvis från och med den 5 juli.
Publicerad 1 juli 2021
Foto: Mostphotos

Kalmar kommun meddelar med glädje att seniorer snart kommer att få umgås, känna samhörighet och får stöd i vardagen igen.

– Träffpunkterna är viktiga mötesplatser som är väldigt efterfrågade av många seniorer i kommunen. Därför känns det väldigt positivt att vi redan i nästa vecka kan börja öppna upp flera av träffpunkterna på ett säkert sätt, säger förvaltningschef Mattias Ask.

Planen är att alla träffpunkter kommer att åter vara igång efter sommaren – beroende på pandemiläget i samhället.

– Vi kommer börja med aktiviteter som gymnastik, bingo, frågesport och samtal. Aktiviteter som inte kräver fysisk kontakt. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och har arbetat fram interna rutiner, säger Alexandra Johansson, enhetschef socialt innehåll och ofrivillig ensamhet.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.