Annons

Nu riktar sig bedragarna mot yngre personer – 35-åring lurad på 100 000 kronor

Tre kvinnor i Kalmar, alla i 30-35-årsåldern, ska nyligen ha blivit utsatta för bedrägerier. Det här är en yngre målgrupp än vanligt som blir utsatta, menar polisen.
Publicerad 27 februari 2023 • Uppdaterad 28 februari 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Varje dag får polisen in mängder med polisanmälningar gällande äldre personer som på olika sätt blivit lurade av bedragare. Men nu verkar det som att bedragarna börjat rikta in sig på människor i en annan ålder.

– De riktar in sig på en yngre målgrupp. Det har de inte gjort tidigare, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

En kvinna i 35-årsåldern ska under söndagskvällen ha fått ett sms från någon som utgav sig för att komma från hennes bank. Personen skrev att det skett oegentligheter på hennes konto och att hon skulle ringa bankens säkerhetsavdelning på angivet nummer. Detta gjorde hon och blev därefter uppmanad att logga in med bankdosa. Kvinnan ska sedan ha blivit av med drygt 100 000 kronor.

En annan kvinna i samma ålder ska ha fått ett liknande sms, den här gången om att hon behövde uppdatera sin Swish genom att starta ett nytt bank-id.

– Men hon anar direkt att något inte stämmer och ringer sin bank. Då ser de att någon annan har startat ett nytt bank-id på hennes telefon som hon godkänt. Men de lyckas stoppa detta, säger Loeffel.

En kvinna i 30-årsåldern ska ha sett en annons om att det gick att låna pengar från privatpersoner. Hon klickade på annonsen men blev sedan tvungen att betala pengar för att få gå med i tjänsten. Totalt 22 000 kronor ska hon ha blivit av med genom två olika Swish-överföringar.

Anmälningar om bedrägeri är upprättade men det finns i nuläget ingen misstänkt för någon av händelserna.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons