Annons

Nu sänks hastigheten vid Drag-Revsudden

När Kalmar kommun tar över delsträckan Drag-Revsudden på väg 592 kommer man att införa flera trafiksäkerhetsåtgärder.
Publicerad 23 september 2022
Foto: Mostphotos

Kalmar kommun tar över aktuell sträcka från Trafikverket den 3 oktober. Samhällsbyggnadsnämnden tog den 22 september beslut om att införa flera trafiksäkerhetsåtgärder vid övertagandet.

– Redan första dagen som ägare och ansvarig för vägen Drag-Revsudden sänker kommunen hastigheten från 60 till 40 på ytterligare 2,4 kilometer av vägen. Med aviserade åtgärder i närtid att bland annat göra om del av vägen till en bygdeväg samt se över och förbättra busshållplatser, övergångsställen och belysning, signalerar det kommunens vilja att förbättra trafiksäkerheten på vägen, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Peter Akinder(S), i ett pressmeddelande.

Den planerade bygdevägen i Drag förlängs och inkluderar Boda. Det planeras även för bygdeväg genom Revsudden. Dessutom kommer man under oktober att sätta upp så kallade ”Din fart”-skyltar för att uppmärksamma bilisterna på de nya hastighetsbegränsningarna.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons