Nu ska Kalmars gymnasieelever dansa för hälsan

Nu kan Kalmars gymnasieelever anmäla sig till aktiviteten ”Dans för hälsa” som kommer starta senare i höst.
Publicerad 23 september 2021
Lisiane Heemann, Kristina Flygare och Sofia Kesti.
Lisiane Heemann, Kristina Flygare och Sofia Kesti.Foto: Byteatern Kalmar Länsteater

Enligt arrangörerna är ”Dans för hälsa” en vetenskapligt utvärderad metod för att minska stress och nedstämdhet hos unga. Projektet genomförs med stöd av dansutvecklare Kristina Flygare på Byteatern Kalmar Länsteater.

– Dans för Hälsa har hjälpt många unga runt om i Sverige, säger hon i ett pressmeddelande.

Fokus ligger på att deltagarna ska känna sig trygga.

– Det är bara att komma som du är och dansa. Vi har övningar för att stärka trygghet, det är viktigt att känna sig bekväm i gruppen. Vi har power i koreografin för att förbättra självförtroende, säger danslärare Lisiane Heemann.

I våras stod det klart att Kalmars högstadieelever skulle få chansen att dansa för hälsan, och nu har det även blivit gymnasieelevernas tur. Men projektet är populärt och 10 av 15 platser är redan fyllda.

Vill man knipa en av de sista platserna finns det möjlighet att prova på att dansa den 28 september på ungdomshuset Unik, där dansträffarna också kommer hållas. Det går bra att anmäla sig direkt på plats eller via skolhälsovården.

– Det fungerar att vara nybörjare, vi får känna efter i gruppen så att det blir rätt nivå, säger Sofia Kesti.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.