GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu ska Västerportsbron renoveras – så länge är den avstängd

Nu är det dags att säkra upp och renovera Västerportsbron och delar av murverket kring Västerport.
– Västerportsbron är ett viktigt landmärke för Kalmar och med renoveringen säkrar vi att den kan användas i många år till, säger John Johansson, projektledare på Kalmar kommun, i ett pressmeddelande.
Publicerad 30 augusti 2022
Foto: Carina Andreasson/Mostphotos

På Västerbron kommer man att byta allt ekvirke, bygga ett nytt högre räcke samt installera LED-belysning. Arbetet drar igång den 5 september.

Under arbetet kommer bron att vara helt avstängd och man väntas vara klara till februari 2023. Bryggdäcket som går längs fängelset kommer dock att vara tillgängligt under renoveringen.

Samtidigt som bron renoveras kommer även man även att genomföra restaureringsarbeten på befästningsverken vid Västerport under hösten. Det man kommer att göra är murnings- och fogarbeten, även under vattenlinjen.

– Arbetet är en del i arbetet med att bevara Kalmars befästningsverk där vi tidigare gjort restaureringsarbete vid Kavaljersporten, Jordbroporten, Västerport och muren mellan Kavaljersporten och restaurang Gröna stugan, förklarar Mats Borg, projektledare på Kalmar kommun.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.