Annons

Nu skickas folkhälsoenkät ut till länsinvånare

I veckan kommer 8 000 invånare i Kalmar län att få en inbjudan att delta i Sveriges största nationella folkhälsoenkät med namnet Hälsa på lika villkor.
Publicerad 10 februari 2022
Foto: Mostphotos

I hela Sverige kommer 350 000 invånare att få möjligheten att delta i enkäten och det är Folkhälsomyndigheten och 12 regioner som står bakom utskicket.

Datainsamlingen pågår till och med maj i år och resultaten används som underlag till att förbättra folkhälsan och till regionala kunskapsunderlag.

”Hälsan i befolkningen ser olika ut och skiljer mellan olika åldrar, grupper och delar av länet. Både hälsan och förutsättningarna för en god hälsa förändras också över tid. Därför är det viktigt att undersöka och följa hälsan. På så sätt kan viktiga faktorer upptäckas som påverkar förutsättningarna för en god och jämlik hälsa, eller skillnader i upplevd hälsa mellan olika grupper”, skriver Region Kalmar län på sin hemsida.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons