GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu startar nästa etapp för Rosenträdgården i Kalmar

Planteringen av Rosenträdgården vid Skansparken i Kalmar, ett stenkast från Krusenstiernska gården, går nu in i etapp två. Under nästa vecka kommer Kalmar kommun att plantera 765 rosor och 1860 perenner i parken.
Publicerad 30 april 2022
Foto: Kalmar kommun

För att bevara och nyttja våra kulturväxter har man valt att låta trädgården rymma växter som är insamlade i Småland under projektet Pom – Programmet för odlad mångfald. Det är Sveriges största insats för att långsiktigt bevara och använda våra kulturväxter och dess vilda släktingar. En av de växter som är insamlade under projektet är höstfloxen ”Ingeborg från Nybro”.

”Den kommer ursprungligen från ett skogstorp, men har odlats i modern villaträdgård sedan 1970-talet. Sitt sortnamn, ’Ingeborg från Nybro’, har den fått efter den kvinna som odlade den i mer än trettio år och som såg till att bevara den för eftervärlden”, skriver Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

De totalt 2625 plantorna är fördelade på 31 olika sorters rosor och 26 olika sorters perenner.

Planteringen startar på måndag den 2 maj. Den första etappen av Rosenträdgården planterades 2021.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.