Annons

Nu startas drive-in-stationer för provtagning av covid-19

I veckan utökar Region Kalmar län möjligheten till egenprovtagning för covid-19 genom att öppna tre stycken drive-in-stationer vid länets tre sjukhus.
Publicerad 22 mars 2021

Genom att beställa ett provtagningskit via 1177.se kan man nu välja att hämta upp kitet vid en drive-in-station. Där finns sedan möjlighet att köra åt sidan, provta sig och lämna in provtagningskitet innan man kör därifrån.

Detta gör att även personer med symtom kan hämta ut sitt eget provtagningskit utan hjälp av ombud, vilket krävs vid apotek eller hälsocentraler.

Annons

Utlämningsställena kommer att vara öppna sju dagar i veckan.

– Satsningen innebär att provtagningskapaciteten i regionen ökar med ytterligare 2 400 tester per vecka. Totalt innebär det att regionen nu får en kapacitet på drygt 13 300 provtagningar i veckan och att tillgängligheten på lördagar och söndagar ökar, säger samordnare Andreas Delphin inom regionstabens enhet för samordning av hälso- och sjukvård, i ett pressmeddelande.

Drive-in-stationerna

• I Västervik blir det vid tidigare Tjustskolan, hus 19 inom sjukhusområdet. Infart sker från Karstorpsvägen.

• I Kalmar hus 08 inom sjukhusområdet. Infart från Stensbergsvägen.

• I Oskarshamn blir det vid hus 07 inom sjukhusområdet med infart från Trattvägen.

Det kommer att vara skyltat till utlämningsställena och all utlämning av provtagningskit kommer att ske utomhus.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons