unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Nu startas showskola upp i Kalmar

”Det har funnits en efterfrågan”, säger Anna Rydell.
Anna Rydell
Anna Rydell
Foto: Pressfoto

I januari startar en showskola i Kalmar. Bakom konceptet står Anna Rydell, som satsar på att inkludera såväl barn som vuxna uppdelat i olika grupper.

– Jag hade showskola för ganska många år sedan på Dansinstitutet, men många har tjatat att vi ska starta igen och nu finns det tid över. Eftersom det ser ut som det gör vill man inte ha för många i varje grupp, så åtta stycken i varje känns ganska lagom, berättar hon.

Det finns totalt sex olika grupper. Fyra av dessa är för barn i olika åldrar. En är för funktionsvarierade från 15 år och så är det en vuxengrupp. Det exakta innehållet under lektionerna varierar beroende på gruppdynamiken, men de kommer få testa på både teater, sång och enklare danser som inkluderar rörelse med lätt koreografi.

– Det är blandningen som är show. Det har funnits en efterfrågan att kunna göra allt detta på ett och samma ställe, så man inte behöver gå olika klasser. Vi håller till i lokalen där vi har vårt revyförråd, på Torsåsgatan. Det blir spännande för barnen, säger Anna Rydell.

Läs mer