Ny app lanseras – Kalmar först ut i landet

Kan en utmaning få fler till att börja röra på sig och samtidigt bli mer miljömedvetna? Kanske. Mobilapplikationen gör ett försök och kör igång i Kalmar redan på tisdagen.
Publicerad 1 september 2020
Foto: BetterPoints/Pressbild

En ny mobilapplikation vid namn BetterPoints kommer att lanseras på den svenska marknaden inom kort. Kalmar kommun kan dock meddela att lanseringen sker först i Kalmar och det redan i dag, tisdag.

Syftet med appen är att få lokalborna till att bli mer aktiva och miljömedvetna. Genom appen ska samtliga resor med cykel, gång eller kollektivtrafik till, från eller inom Kalmar loggas automatiskt och omvandlas till poäng. Poängen kan därefter bytas in mot lokala erbjudanden av produkter och tjänster eller skänkas till välgörenhet. Det går även att samla vinstchanser och vara med i utlottning av priser varje månad.

Applikationen finns sedan tidigare i ett flertalet länder, däribland Storbritannien.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.