GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny app ska bidra till trygghet i Kalmar kommun

Publicerad 10 juni 2022
Foto: Ove Nordström/Mostphotos

Kalmar kommun tipsar på sin hemsida om appen Trygghetsmobilen där vem som helst kan fota eller filma pågående brott utan att materialet kan spåras till ens mobiltelefon. Materialet blir endast tillgängligt för polisen och användaren förblir anonym.

”Ju fler vi är som har möjlighet att störa och bevisa brott, i desto större omfattning kan vi tillsammans förebygga och hindra att de sker”, skriver kommunen.

Ingen bild eller film sparas i mobilen, den som filmar förblir anonym och ingen användardata sparas eller lagras. Appen finns att ladda ned i de flesta mobiltelefoner.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.