GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny butik öppnar på Kvarnholmen

Nu kan KalmarPosten avslöja att en ny butik öppnar på Södra Långgatan 23 i Kalmar under våren.
Publicerad 28 januari 2022

Det är Gitte Liljekvist, som driver e-handelsföretaget Kristallakademin som slår upp portarna på Kvarnholmen. Även den fysiska butiken får namnet Kristallakademin.

– Det känns jättenervöst. Många som har hört att jag ska öppna har blivit jätteglada. Jag har aldrig drivit butik innan, så vi får ta det som det kommer, men det kommer gå bra. Det känns superkul!, säger Gitte Liljekvist som är ägare av företaget.

Hon har precis skrivit på kontraktet, och tillsammans med de tre anställda ser hon fram emot butiksöppningen i lokalen som är på cirka 300 kvadratmeter.

– Vi kommer sälja kristaller och stenar och så har vi onlinekurser i kristaller. Vi ska även ha kurser och evenemang i lokalen, är tanken. Det kanske blir lite yoga och andra kvällsaktiviteter också. Det är inte helt bestämt än - allt är så nytt!, säger Gitte Liljekvist.

Något exakt öppningsdatum för butiken är ännu inte spikat, men den nuvarande lokalen som är en verkstad på 100 kvadratmeter i Ljungbyholm har Kristallakademin vuxit ur.

– När jag startade upp hade jag först verksamheten i mitt sovrum, sedan i min dotters rum när hon hon flyttade ut, sedan i garaget. Nu är vi i den gamla verkstaden, men den har vi också vuxit ur, så när vi flyttar blir det tredubbla ytan. Jag har letat lokal i ett år och nu äntligen hittat butiken.

Berätta mer om verksamheten!

– Företaget och min blogg startade jag 2015 för att jag tyckte att det saknades en svensk sajt om kristaller. Jag fick massor av följare, som bara blev fler och fler. När jag började med shoppen köpte jag först in stenar för 2000 spänn. När jag hade sålt alla köpte jag in nya för pengarna jag tjänat, och så har jag hållit på. Det gick ju superbra och det har gått med raketfart. Vi utvecklar oss och nu har vi prenumerationsboxar med kristaller, säger Gitte Liljekvist.

Hur startade ditt intresse för kristaller och stenar?

– Jag är uppvuxen med en pappa som var stenletare. Han gick exkursioner med gäng och letade stenar i hela Sverige. När han levde tyckte jag inte att det var kul, men nu tycker jag det. Jag hade så mycket funderingar, så jag började efterforska kristaller själv och började skriva anteckningar om dem. Jag skrev och bloggade, och till slut så ville någon köpa mina anteckningar. Då blev det en onlinekurs.

För de oinsatta, vad är det som är så speciellt med kristaller?

– Kristaller har en väldigt ren och stark vibration. Energin som de olika kristallerna avger kan man använda för kroppen eftersom den kommunicerar väldigt bra med kristallernas energi. Man är ju olika känsliga från person till person, men många som håller i en kristall kan känna kristallens vibration. Olika kristaller har tillskrivits olika egenskaper, så vill man uppnå något så väljer man en kristall som sägs ha de egenskaperna man vill åt. Jag vet inte om det är placebo, ibland tvivlar jag själv, men ofta blir det så som man önskade.

Gitte Liljekvist, ägare av Kristallakademin.
Gitte Liljekvist, ägare av Kristallakademin.
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.