Ny evenemangschef på Destination Kalmar: ”Det är en utmaning”

Marcus Larsson blir ny chef för enheten Evenemang och möten på Destination Kalmar. Han tillträder den 1 februari.
Kalmar • Publicerad 31 januari 2023
Marcus Larsson.
Marcus Larsson.Foto: Pressbild

Beskedet om att Marcus Larsson efterträder Pär Israelsson som chef för enheten möte och evenemang på Destination Kalmar kom under tisdagen. Larsson har sedan 2021 arbetat på Destination Kalmar och var tidigare projektledare med ansvar för idrottsevenemang.

– För min del handlar det nu mycket om att förvalta det arbete som påbörjades innan vi drabbades av pandemin. Tack vare satsningar på till exempel arenautveckling och att bygga upp en Convention Bureau går vi 2023 mot vårt största evenemangsår hittills. Det är en utmaning som för respekt med sig, men vi är ett stort team i Kalmar kommun som arbetar tillsammans för att göra detta möjligt, säger Marcus Larsson i ett pressmeddelande.

Enheten värvar evenemang till Kalmar, stöttar idrotts- och kulturevenemang och är även arrangör av Kalmar Stadsfest, Musik på Larmtorget och Kalmar International Sandsculpture Festival. I verksamheten ingår också Kalmar Convention Bureau, som värvar möten, konferenser och kongresser till Kalmar.

− Vi är väldigt glada över att Marcus tar över stafettpinnen. Han har de egenskaper som behövs för att fortsätta utvecklingsarbetet och är redan väl insatt i verksamheten. Han har också hunnit bygga upp goda relationer med många arrangörer som är verksamma i Kalmar, säger Sylvia Nylin, vd för Destination Kalmar.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.