Ny expresslinje mellan Kalmar och Stockholm

Till våren lanserar företaget Vy bus4you en ny expressbusslinje mellan Kalmar och Stockholm med stopp i bland annat Oskarshamn, Västervik och Arlanda flygplats.
Publicerad 16 mars 2023
Vy bus4you börjar trafikera till Kalmar den 15 maj.
Vy bus4you börjar trafikera till Kalmar den 15 maj.Foto: Pressbild

Den nya expresslinjen mellan Kalmar C och Stockholm C börjar trafikera den 15 maj. I början har linjen 17 avgångar per vecka, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Fördelarna är många med denna linje, bland annat en resa utan byten. Vi hoppas och tror på att det finns många resenärer som kommer vara intresserade av denna typ av resa, säger Zakaria Abna-Aissa, affärsområdesdirektör Vy Buss kommersiella trafik, i ett pressmeddelande.

Utöver Kalmar kommer linjen även trafikera Mönsterås, Oskarshamn, Misterhult, Västervik, Gamleby, Söderköping, Norrköping, Stockholm samt slutligen Arlanda flygplats.

– Vår ambition är att erbjuda en konkurrenskraftig linje med stort fokus på högsta komfort och service i klassisk Vy bus4you-anda. Till den nya linjen har vi köpt in två helt nya bussar. Totalt kommer linjen trafikeras av fyra bussar, vilka alla är särskilt utformade för långvägaresor med sköna skinnfåtöljer och gott om benutrymme. Givetvis kommer vi fortsätta med vårt koncept med två komfortklasser ombord; Ekonomi och Plus, säger Zakaria Abna-Aissa i samma pressmeddelande.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.