Annons

Ny internationell fotbollscup till Kalmar – då har den premiär

En ny internationell fotbollscup för ungdomar gör entré i Kalmar nästa sommar. Redan första året räknar arrangören med att locka 100 lag, både från Sverige och andra länder.
Publicerad 1 september 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Jessica Janson/Mostphotos

Den nya ungdomscupen har fått namnet Kalmar FF sommarcup och planeras att bli årligen återkommande. Cupen vänder sig till fotbollslag med både flickor och pojkar i åldrarna 12 till 16 år. Cupen arrangeras av Kalmar FF i samarbete med We Love Football, IFK Berga, Lindsdals IF, Hossmo BK, Kalmar Södra IF och Destination Kalmar.

– Det känns väldigt roligt att äntligen få bygga upp en fotbollscup på hemmaplan igen – och det är extra roligt att få göra det tillsammans med fyra andra lokala föreningar, så att vi tillsammans lyfter fotbollen i regionen. Redan första året räknar vi med att locka omkring 100 lag och vi siktar på att 20 av dem ska vara internationella. Det kommer att bli en rolig upplevelse för ungdomarna samtidigt som det ger intäkter till föreningarna, berättar Lucas Nilsson, akademichef, Kalmar FF, i ett pressmeddelande.

Cupen planeras att genomföras mellan den 29 juli och 1 augusti 2024 och matcherna kommer spelas på Gasten, Fjölebro, Bergavik, Södra utmarken och Gröndal. Vid sidan av matcherna arbetar cupen förebyggande för att skapa en välkomnande, trygg och säker fotbollsmiljö, för såväl spelare och ledare som för funktionärer och besökare. Med Fair Play Center på plats finns möjlighet till både inspiration och stöd.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons