Annons

Ny julshow på Guldfågeln arena: ”Något för alla smaker”

God mat, en festlig show och mysig stämning. Det utlovas under vinterns julshow på Guldfågeln Arena. Den nya showen, som går under namnet ”Dreamteam”, är ett samarbete mellan Kalmar FF, Kallskänken, Rydellarna Kultur & Nöje och Brevestedt & Seve.
Publicerad 9 september 2023
Julshow på Guldfågeln arena.
Julshow på Guldfågeln arena.Foto: Pressbild

Länge körde Anna och Martin Rydell krogshow tillsammans med Ida Seve och Niklas Brevestedt på Stufvenäs. Det har gått många år sedan sist, men snart är det dags igen – nu med en ny show på ny plats.

Martin Rydell ser fram emot att stå på scen i de nya lokalerna i Guldfågeln Arena.

Annons

– Det här samarbetet uppkom när vi letade lämplig lokal för en krogshow. Detta var det bästa för ändamålet och Kalmar FF tycker att det här är jättebra för de vill använda lokalerna året runt. Arenan hyrs ut till KFF av kommunen så de vill nyttja den på bästa sätt. Vill man ha en härlig kväll med sina vänner eller med sitt företag, vill gynna Kalmar FF och käka god mat så har vi det bästa stället för det, säger Martin Rydell.

Kvällen inleds med medryckande livemusik i foajén där gästerna får avnjuta en värmande glögg i gott sällskap. Sedan är det dags för det traditionella julbordet och showen drar igång.

– I och med att det är julbord är det alltid speciellt eftersom folk äter hela tiden. Vi kör ett kortare set i början under maten och sen en längre show på slutet när folk dricker avec och äter från dessertbordet. Det blir högt i tak!

Berätta lite om julshowen!

– Anna Rydell, Ida Seve och jag kommer fronta och så har vi ett fyrmannaband med oss – husbandet Rekyl, som är under ledning av Niklas Brevestedt. Vi har ju jobbat mycket ihop och vet vad vi kan, så vi kommer sätta ihop en bra show. Innan har vi kanske målat in oss lite i ett hörn och bestämt ett tema som film eller musikal. Nu väljer vi låtar från alla olika tider som folk känner igen. Vi har ett liveband vilket ger en extra krydda tycker vi. Det är gött när vår gitarrist Micke får komma fram och sola lite. Det blir en lättsam och glädjefylld kväll.

Något mer ni kan avslöja om showen redan nu?

– Man vill inte avslöja för mycket, men det blir en blandning mellan 50-tal, nutid och kanske något medley från 80-talet. Det finns något för alla smaker!

Det är köksmästaren Martin Bergvall Nilsson med sitt Kallskänken som har satt ihop ett julbord med traditionella smaker.

– Martin Bergvall Nilsson är faktiskt jäkligt bra på scen också. Han och Kallskänken tar hand om maten, men han kommer även hjälpa till på scenen, hälsa folk välkomna, presentera maten, presentera artister och så vidare.

Julshowen sätts upp sju datum med start den 25 november. När den är slut blir det dock ingen vila för Rydellarna, för då hoppar de direkt på revyn som har premiär på nyår.

Annons

– Det är ju ett tag sedan vi gjorde julshow nu och vi har valt att inte göra det för att det blir mycket jobb med revyn också. Men nu är barnen lite större och utflugna så vi har tid med både och nu, vilket känns kul.

Nu ser Martin Rydell fram emot att få roa Kalmarborna på Guldfågeln Arena.

– Jag kan sia in i framtiden och jag ser framför mig hur man kommer gå dit med ett leende på läpparna, men det kommer vara ännu bredare när man går därifrån. Dels på grund av den fina maten men såklart också på grund av showen.

Om julshowen:

Speldatum: 25/11, 30/11, 1/12, 2/12, 7/12, 8/12, 9/12

På scen: Anna Rydell, Ida Seve, Martin Rydell, Niklas Brevestedt, Emil Appelqvist, Josef Appelqvist, Michael Petersson och Martin Bergvall Nilsson.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons