Annons

Ny lärplattform införs på skolor i Kalmar kommun

Då den nuvarande plattformen edWise inte längre uppfyller kraven så kommer en ny införas, vid namn Unikum.
Kalmar • Publicerad 20 februari 2022
Foto: Mostphotos

En lärplattform är ett webbaserat hjälpmedel för bland annat kommunikation mellan lärare och elever. Det var år 2020 som arbetet med att hitta en ny lärplattform påbörjades inom utbildningsförvaltningen och Södermöre kommundelsförvaltning. Nu står det klart att det blir Unikum som ersätter edWise på Kalmar kommuns skolor.

– Unikum är en modern lärplattform som är tydlig och lättanvänd för både vårdnadshavare och pedagoger, vilket kändes viktigt för oss, berättar Pär Burvall, digitaliseringsledare på utbildningsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Annons

– I plattformen kan pedagogisk personal till exempel kommunicera, föra när- och frånvaro och dokumentera med text, bilder och filmer på ett enkelt sätt. Vårdnadshavare har en app och därmed en väg in för allt som rör deras barn och ungdomar.

Den nya lärplattformen kommer införas inför höstterminens start 2022.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons