unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Ny lekpark har öppnat: ”Härlig miljö”

Till barnens stora förtjusning har en ny lekpark fått se dagens ljus. I samband med att infrastrukturen byggts ut för nya villatomter i södra Ljungbyholm har kommunen passat på att upprätta en ny lekpark. Den har fått namnet Kornlyckans lekpark.
Kornlyckans lekpark
Kornlyckans lekpark
Foto: Edyta Krawus

– Att bygga allt samtidigt ger flera fördelar. Vi har till exempel använt överskottsmassor från anläggningsarbetet för att bygga upp en pulkabacke där det även går att cykla när det inte är snö, berättar projektledare Anders Berg, i ett pressmeddelande.

Byggandet av Kornlyckans lekpark ingår i de satsningar på lekmiljöer som görs runt om i kommunen. Satsningen går ut på att rusta upp en del lekplatser, bygga nya större lekparker och ta bort en del mindre samt gamla lekplatser.

– Det handlar om att skapa lekmiljöer som fungerar för många. Vi gör lekredskap för både stora och små barn och tillgänglighetsanpassar så att så många som möjligt kan vara med och leka. Dessutom finns det grillplats och belysning så att lekparken kan användas året runt och fungera som en mötesplats, berättar Edyta Krawus, landskapsarkitekt.

Kornlyckans lekpark erbjuder det mesta och är tillgänglig för de flesta. Det finns en lekdel för mindre barn, karusell som kan användas även med rullstol, en annorlunda gunga och så vidare. Dessutom finns en blomsteräng samt plats för spontanidrott.

– Vi har haft fokus på tillgänglighet och biologisk mångfald när vi byggde lekparken. Det har blivit en härlig miljö som jag hoppas att många ska ha glädje av, säger Edyta.

Nu när Kornlyckans lekpark är klar kommer de två små lekplatserna i de yttre delarna av Ljungbyholm att tas bort.