Annons

Ny lekpark klar – något för både stora och små barn

Ännu en lekpark i Kalmar kommun är klar och redo för lek.
Publicerad 29 juni 2021
Foto: Anders Berg

Det är mellan det nybyggda bostadsområdet i Djurängen och Hansabron som den nya naturlekparken byggts upp. Lekparken har fått namnet Hansabrons lekpark och det finns något för både stora och små barn.

Annons

– Tanken är att det ska vara en naturlekpark som passar in i omgivningen. Därför har vi använt hållbara material som trä, kork och stockar från platsen, berättar Anders Berg, projektledare på Kalmar kommun.

Foto: Kalle Blake

I lekparken finns det bland annat en hinderbana för äldre barn, låg balanslek, kompisgunga, bred rutschkana och ett tillgängligt lekhus och karusell anpassat för barn i rullstol. Dessutom finns det grill, picknickbord, belysning och sittplatser i både sol och skugga.

– Än har förstås inte allt hunnit växa till sig men med tiden kommer här att finnas många olika växter som också kan användas för lek och skugga. Bland annat en bambutunnel, säger Anders.

Foto: Anders Berg

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons