Annons

Ny matfestival kommer till Kalmar i sommar

Livsmedelsutveckling Sydost arrangerar matfestivalen ”Smaka på Kalmar län” där livsmedelsföretag från länets tolv kommuner bjuds in att delta. Evenemanget hålls på Skälby friluftsområde i Kalmar den 4 och 5 juni och är öppet för allmänheten.
Publicerad 25 februari 2022
Foto: Bengt Hultqvist/Mostphotos

Eftersom pandemin har påverkat hela mat- och livsmedelsbranschen i Kalmar län under en lång tid, har det begränsat företagens möjligheter att möta sina kunder. Det är av den anledningen man väljer att arrangera en matfestival i Kalmar som ska lyfta det lokala.

– Vi vill ge en boost till våra livsmedelsföretagare eftersom många har haft det kämpigt. De har önskat en lokal marknadsplats, så nu vill vi möta deras behov. Det här blir också ett unikt tillfälle till samverkan. Inte minst eftersom vi planerar att krydda festivalen med spännande aktiviteter på temat forskning och innovation. Det ligger oss varmt om hjärtat och där finns det mycket att upptäcka, säger Thomas Isaksson, projektledare på Livsmedelsutveckling Sydost i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons