GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny mordteatersatsning på Öland: ”Vi är otroligt glada”

Publicerad 18 januari 2023
Mordteatern.
Mordteatern.Foto: Nicklas Lind

Hösten 2022 spelade Mordteatern två provföreställningar på Ekerum Resort på Öland. Det blev ett rungande gensvar med utsålda föreställningar. Nu har man som målsättning att skapa återkommande Mordteaterkvällar i Ekerumssalen varje år.

– Vi är otroligt glada för detta nya samarbete, säger Sebastian Edberg, konstnärlig ledare för Mordteatern, i ett pressutskick.

Publiken kan under föreställningarna fånga upp ledtrådar i scener, repliker och ögonkast. De har sedan som uppgift att lägga ett pussel av sina ledtrådar för att i slutet av kvällen gissa vem mördaren är.

– Vi satsar på att nå en ny publik för våra uppskattade föreställningar. Varje säsong spelar vi nya mordmysterier i historiska och speciella miljöer på fasta spelställen runt om i Sverige. Vi vill fängsla publiken med underhållning av hög klass, fylld med spänning och humor. Det ska kännas som att man kastas mitt in i ett scenario av intriger och dråpligheter. Som att man är en fluga på väggen som får se allt som händer.

Mordteatern kommer till Ekerum den 18 februari med föreställningen Den sista droppen och den 15 april är man tillbaka igen. Då med föreställningen Det sista stycket.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.