GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny mötesplats för unga HBTQIA+ personer öppnar i Kalmar

Den 8 januari öppnar en ny mötesplats upp för unga HBTQIA+ personer i Kalmar.
Kalmar • Publicerad 29 december 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mickes fotosida/Mostphotos

Projektet är ett samarbete mellan BUS (Barn och unga i Sverige) och Kalmar kommun som beviljat medel för att den nya mötesplatsen ska kunna öppna upp.

Den 8 januari öppnar ”Rainbow House Kalmar” i lokaler på Polhemsgatan och i kommunens lokaler på Rimsmedsvägen i Berga. Tanken är att mötesplatsen öppnar upp i lokalerna varje söndag och torsdag.

”Till Rainbow House kan man komma som sig själv till ett förutsättningslöst och kravlöst rum. Vi kommer ha personal som arbetar på mötesplatsen och säkerställer att mötesplatsen är trygg, inkluderande och välkomnande. På mötesplatsen kommer det erbjudas en rad olika aktiviteter och ett socialt sammanhang där man får chansen att möta likasinnade. Vi kommer erbjuda organiserade evenemang och möten också. Tanken är att Rainbow House ska vara Kalmars mötesplats av och för unga HBTQIA+ personer”, skriver BUS i ett pressmeddelande.

Mötesplatsen vänder sig till personer i åldrarna 13-30 år.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.