GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny musik från brödraduo från Kalmar: ”Längtar efter att spela live”

Brödraduon Boom Tracks, som består av Johan & Martin Ibohm, släppte under fredagen ”Go Now” som nu finns tillgänglig på platser där musik strömmas.
Publicerad 22 oktober 2021
Martin och Johan Ibohm. Foto: Pressbild
Martin och Johan Ibohm. Foto: Pressbild

Go Now, som även titelspåret heter, består av tre låtar. Titelspåret handlar om att ta tillvara på stunden och om längtan efter att slå sig fri. Från den 22 oktober finns Go Now tillgänglig att streama. På inspelningen medverkar även Maria Ibohm på sång.

– Det känns jättebra och väldigt roligt att äntligen få släppa de här låtarna. Det har dragit ut på tiden, dels på grund av att det kom en pandemi emellan och dels för att både jag och min bror har fullt upp i vardagen med jobb och familjeliv och då tar saker och ting lite längre tid helt enkelt, meddelar Martin Ibohm.

Johan och Martin Ibohm växte upp i Kalmar på 80-talet och i slutet av 90-talet drogs de med i vågen av punk, skatepunk och ska. Under flera år bodde de sedan åtskilda för att 2008 återförenas i Malmö där de lade grunden till vad som idag är Boom Tracks. Boom Tracks är alltså resultatet av flera års musicerande och låtskrivande, först på varsina håll, men sedan 2013 tillsammans som en duo.

– I somras flyttade Johan från Malmö till Nybro vilket gör det enklare för oss att göra musik tillsammans. Nu längtar vi också efter att spela live igen, hälsar Martin Ibohm.

Genom att spela trummor med hjälp av pedaler och låta gitarrerna ta större ansvar i basregistret utvecklade de sin musik till sitt alldeles egna sound. Go Now spelades in i december 2019 i Sunnanå Studios i Arlöv. Den är inspelad och mixad av Tobias Ekqvist som också varit delaktig i att utveckla Boom Tracks sound.

Johan & Martin Ibohm är Boom Tracks. Foto: Privat
Johan & Martin Ibohm är Boom Tracks. Foto: Privat
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.