Ny pop up-butik i stan: ”Säljer kläder i många olika storlekar”

Sedan klädbutiken Gratell slog igen har lokalen på Kaggensgatan på Kvarnholmen i Kalmar stått tom. Men inte nu längre!
Publicerad 22 juli 2020
Jacueline Doohan och Edouard Bonneau driver Hattmakarens modeoutlet.
Jacueline Doohan och Edouard Bonneau driver Hattmakarens modeoutlet.Foto: Agnes Aronsson

I lördags hade pop up-butiken Hattmakarens modeoutlet smygpremiär och nu är Edouard Bonneau och Jacueline Doohan i full gång med att fylla upp sin nya butik med kläder.

– Vi har inte fått in alla kläder än. Men i stället för att vänta på att få in allt tyckte vi att det var bättre att komma igång, så vi öppnade. Vi har haft jättemycket kunder än så länge, säger Jacueline Doohan glatt.

Hon får medhåll av sonen Edouard Bonneau, som tidigare har arbetat med e-handel. Nu driver han istället pop-up butiken. Jacueline Doohan arbetar vanligtvis på Region Kalmar län, men väljer att jobba i butiken under semestern.

– Vi ville hitta på något i lokalen, bara för att den inte skulle stå tom. Många butiker har stängt ner vilket är tråkigt, men då tänkte vi att vi kanske kunde erbjuda en sjysst outletbutik för herr och dam, säger Edouard Bonneau.

Gratell, som låg i lokalen tidigare, hade även försäljning på övervåningen. Där blir det inte längre någon butik, eftersom övervåningen ska göras om till två lägenheter. En tvårummare och en trea. Jacueline Doohan är tillsammans med Jonas Gratte som äger fastigheten.

– Butiken kanske behöver ha stängt någon vecka framöver under tiden arbetarna behöver ha tillgång till trappan upp till andra våningen, säger Jacueline Doohan.

– Men annars har vi tänkt ha öppet åtminstone september ut. Sedan får vi se om vi fortsätter här eller om något annat öppnar efter oss. Det finns ju en ledig lokal vägg i vägg också som ingen har tagit över än, säger Edouard Bonneau.

Hattmakarens modeoutlet har ett samarbete med Grattes i Nybro, där de får alla sina kläder ifrån.

– Vi inriktar oss på snygga och bra plagg i större, mindre samt de vanliga storlekarna. Vad vi vet finns det ingenstans i stan där man kan köpa det spannet av storlekar som vi erbjuder, säger Jacueline Doohan.

Foto: Agnes Aronsson
Edouard Bonneau och Jacueline Doohan.
Edouard Bonneau och Jacueline Doohan.Foto: Agnes Aronsson
Foto: Agnes Aronsson
Foto: Agnes Aronsson
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.