Annons

Ny satsning för att motverka kriminalitet och droger bland unga

En ny och unik satsning för att motverka kriminalitet och droger bland unga kommer att presenteras på tisdagen, det meddelar Kalmar kommun.
Publicerad 28 februari 2022
Foto: Linus Gunnarsson

Sedan årsskiftet samverkar socialförvaltningen, utbildningsförvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen och Polismyndigheten i en ny unik satsning för Kalmar kommun. Satsningen går under namnet SSPF och står för skola, socialtjänst, polis och fritid. Det är socialförvaltningen som står för huvuddelen av ansvaret kring arbetet med SSPF. På tisdagen kommer man att hålla en pressträff där man presenterar satsningen djupare.

– Genom samarbetet har vi större chanser att så tidigt som möjligt uppmärksamma unga mellan 10-16 år som befinner sig i riskzonen för bland annat kriminalitet och droger, säger Lotta Hedström, verksamhetschef på socialförvaltningen i Kalmar kommun, i ett pressmeddelande.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons