Annons

Ny show med Duran och Mollan ska få barn att röra på sig mer

Showen har fått namnet Gympadax och har premiär den 4 juli på Teatervallen.
Kalmar • Publicerad 31 mars 2022
Anna Rydell (Duran), Martin Rudell (Vaktis), Niklas Bredstedt (Kapten Svartskägg) och Ida Seve (Mollan).
Anna Rydell (Duran), Martin Rudell (Vaktis), Niklas Bredstedt (Kapten Svartskägg) och Ida Seve (Mollan).Foto: Hedda Ottestam

Precis som förra året har sommarens show med Duran och Mollan ett nytt, lärorikt tema. Istället för att tampas med miljöbovar blir det den här gången fokus på gympa och rörelse.

– Årets tema är Gympadax. Det är dags för alla vuxna och barn att hoppa och stoja med oss, säger Anna Rydell, som spelar Duran, och fortsätter:

Annons

– Det har pratats om i flera år hur viktigt det är att röra på sig. Speciellt under pandemin har många suttit stilla mycket. Gympa behöver inte bara vara ett gympass utan vi kommer visa att det finna många olika sätt att röra sig på.

Hon berättar att barnen ofta tar efter vad Duran och Mollan gör. Efter deras förra show med miljötema har hon fått höra att flera barn börjat sopsortera.

– När vi började med showerna år 2008 var det fokus på sång och dans. Men vi märkte att barnen ville upp och stuffa och hoppa tillsammans med oss, säger Martin Rydell, som spelar Vaktis.

Precis som i den förra showen kommer också en hemlig gäst göra entré. Vem det är kommer dock inte avslöjas förrän på premiären den 4 juli.

Biljetter är redan släppta.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons