Annons

Skottlossning mot lägenhet i Norrliden – misstänkt mordförsök

Under lördagskvällen vid 23:32 fick polisen in flera samtal från personer som hört skottlossning på Två Bröders väg, Norrliden.
Kalmar • Publicerad 20 februari 2022
Foto: Z1B/Mostphotos

Det rör sig om en lägenhet i anslutning till ett flerfamiljshus som blivit beskjuten. Flera personer ska ha befunnit sig i lägenheten vid tillfället, enligt polisen, men ingen ska ha kommit till skada.

– Det jag kan säga nu är att ingen är skadad och ingen är frihetsberövad. Vi jobbar intensivt med att reda upp det här, säger Niklas Rosenlund, stationsbefäl vid polisen i Kalmar, under söndagsmorgonen.

Annons

Polis skickas till platsen och spärrar av området samt påbörjar vidare utredning och förhör med vittnen och andra uppgiftslämnare. Bland annat kontrolleras personer och fordon i närheten av brottsplatsen.

Senare under natten kommer specialsökhund och kriminaltekniker till platsen för att göra fortsatta undersökningar.

En anmälan om försök till mord är upprättad. Det finns i nuläget ingen misstänkt eller frihetsberövad.

Vid 07-tiden under söndagen var den kriminaltekniska undersökningen klar.

Hur har den tekniska undersökningen gått?

– Vi har kunnat säkra en del teknisk bevisning men kan inte gå in på detaljer på grund av undersökningssekretess, säger Evelina Olsson, presstalesperson polisregion Syd.

Polisen uppmanar nu allmänheten att höra av sig om de har vittnesuppgifter från händelsen.

”Om du har sett eller hört något, kontakta polisen på 114 14 eller lämna tips via polisens hemsida polisen.se. Tänk på att du kan lämna tips anonymt”, skriver polisen på sin hemsida.

Skottlossningen är den fjärde som inträffat i Kalmar på kort tid. Läs mer om de tidigare skjutningarna här:

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons