GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny sommarfars till Krusenstiernska: ”Ett riktigt skrattpiller”

Nu när pandemirestriktionerna är borta kommer en helt ny föreställning till Kalmar. Den 30 juni är det nämligen dags att återinföra traditionen med sommarfars på Krusenstiernska Teatern. Till sommaren blir det ”Bäddat för trubbel”.
Publicerad 1 mars 2022
220301 Thomas Pettersson och Anki Albertsson på Larmtorget i Kalmar. Foto: Pressbild/Suvad Mrkonjic
220301 Thomas Pettersson och Anki Albertsson på Larmtorget i Kalmar. Foto: Pressbild/Suvad Mrkonjic

– Det är tredje gången gillt, för vi har ju behövt ställa in de senaste två åren. Tyvärr kunde inte Edward af Sillén regissera längre så vi bytte dessutom pjäs, säger en (trots omständigheterna) mycket glad Thomas Petersson när KalmarPosten träffar honom, skådisen Anki Albertsson och teaterproducenten Bosse Andersson på Larmtorget i Kalmar.

Egentligen var det alltså farsen ”Pappor på prov” som skulle ha spelats, men den byttes ut mot ”Bäddat för trubbel”. Anledningen är pandemin. Regissören Edward af Sillén, som skulle regissera ”Pappor på prov” 2020-2021, är dubbelbokad under sommaren 2022 med en filminspelning. Därför blir den ersatt av den internationella Dave Freeman-farsen ”Bäddat för trubbel” med ChinaTeaterns regissör Anders Albien i spetsen.

– Anders Albien är en av våra mest rutinerade regissörer, så det blir jättekul. ”Pappor på prov”-pjäsen utspelar sig i sjukhusmiljö och det kändes som att det räckte med det just nu, men förhoppningsvis kan vi köra den någon annan gång istället, säger Thomas Petersson.

– Precis som Thomas säger, "Pappor på prov” handlar om sjukhus vilket inte känns aktuellt att ha som ämne efter två år av pandemi. Folk har längtat efter teatern på Krusenstriernska, och ”Bäddat för trubbel” utspelar ju sig under en semester så det passar mycket bättre in i tiden, nu när restriktionerna har släppt, säger producenten Bosse Andersson.

Utöver Thomas Petersson står även Anki Albertsson på scen, som senast spelade på Krusenstiernska i ”Trassel” 2019. Hon har nu lånats ut från ”Mamma Mia The Party” som säljer ut Rondo i Göteborg, vilket blir en viss kontrast mot en utomhusfars i Kalmar.

– Den största skillnaden är att på Krusenstiernska sjunger vi inte. Det är en ren talpjäs. Sedan tycker jag att det är något förlösande med att vara ute och spela. Man tar saker och ting för vad de är. Det är mysigt, säger Anki Albertsson.

Utöver de två nämnda skådisarna medverkar även Hanna Lindblad, som är musikalstjärna från bland andra Singin' in the Rain, Flashdance och Saturday Night Fever. Även komikern Andreas Nilsson från showen R.E.A är med, samt Peter Gröning från Stockholms musikalscener, komikern Tobias Persson och skådespelaren Anna-Karin Palmgren.

Man kan nästan säga att det blir en familjefars både på och av scen, då både Anki Albertsson och Thomas Petersson i ”Bäddat för trubbel” kommer vara gifta med sina makar från verkliga livet, nämligen Peter Gröning och Anna-Karin Palmgren.

– Vi är sju glada på scen. I farsen har min man (Peter Gröning) bokat in sig på Badhotellet med sin älskarinna (Hanna Lindblad), och det bli trubbel när jag ska kommer dit för att överraska och mysa till det, förklarar Anki Albertsson.

Bäddat för trubbel utspelar sig när äkta paret Lennart (Thomas Petersson) och Sassa Lindh (Anna-Karin Palmgren) från Kalmar äntligen har kommer iväg på en efterlängtad utlandssemester. Dessvärre blev det inte riktigt det äventyr hustrun tänkt sig. Hon hade sett fram emot en solresa till Grekland, men det var inte vad den ekonomiske Lennart var inställd på. Kompromissen blir en klassisk dansk ”kroferie” på Badhotellet på Jylland. Upplevelsen blir dock inte så lustfylld när de snart träffar på några andra gäster, och makarna ligger ständigt illa till.

– Det blir en hiskelig röra, säger Thomas Petersson.

Samtidigt som Anki Albertsson har haft att göra på Rondo den senaste tiden, har Thomas Petersson tagit livet med ro i ett par år.

– I fjol hann jag göra 30 stand up-kvällar och året innan 8-9 stycken. Det har varit väldigt lugnt och stilla. Jag har lagat hus hemma och fixat och grejat. Helgerna har jag varit ledig på, och det var 30 år sedan jag var det senast. Nu ser man däremot fram emot ens vanliga vardag och att jobba. Det är lite intressant - man har hållit på i branschen i 30 år, men nu känns det svindlande att få spela igen, säger Thomas Petersson.

Föreställningen ”Bäddat för trubbel” spelas på Krusenstiernska den 30 juni till 31 juli. Biljetter som var bokade till ”Pappor på prov” gäller nu istället för ”Bäddat för trubbel”. Datumen är desamma tidigare.

– Jag tror och hoppas att publiken är svultna på teater nu, säger Anki Albertsson och Thomas Petersson håller med.

– Det här är ett riktigt skrattpiller. Det kommer skrattas hysteriskt i sommar under fruktträden på Krusenstiernska. Publiken är hjärtligt välkomna.

Thomas Pettersson och Anki Albertsson fick besök av flera nyfikna hundar och hundägare på Larmtorget. Foto: Pressbild/Suvad Mrkonjic
Thomas Pettersson och Anki Albertsson fick besök av flera nyfikna hundar och hundägare på Larmtorget. Foto: Pressbild/Suvad Mrkonjic
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.