Ny tjänst – gör intyg på negativt coronatest innan resor

En ny tjänst i Kalmar gör intyg på negativt coronatest till folk som ska på utlandsresor, eller för de som vill träffa folk i riskgrupp.
Publicerad 17 september 2020
Genrefoto
GenrefotoFoto: Mostphotos

Kalmar vaccination har anslutit till tjänsten coronapassport, som ska underlätta internationellt resande.

Just nu är det flera länder som kräver att de som reser in i landet kan uppvisa att de har tagit ett negativt test för SARS-CoV-2. Reglerna är inte enhetliga och kan ändras med kort varsel, vilket innebär en osäkerhet för resenärer, som kan riskera att hamna i karantän, eller att inte komma fram alls.

Av den anledningen har Kalmar vaccination anslutit till coronapassport. De ska nu erbjuda test för aktiv infektion och utfärdar intyg enligt de krav som respektive land ställer. Tjänsten är även tänkt för de som vill vara säkra på att de är friska innan de träffar folk i riskgrupp, eller för de som varit på semester och ska återvända till sina jobb.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.