GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny virusmutation bekräftad i Uppsala

En ny virusmutation av covid-19 har upptäckts i Uppsala, det skriver UNT.
Publicerad 18 augusti 2021
Foto: Mostphotos

Den nya varianten som upptäckts i Uppsala är den första i Sverige som är en undervariant till deltaviruset. Mutationen har fått namnet E484Q och även fullvaccinerade personer har konstaterats smittade.

– Innan tillräckligt många är fullvaccinerade kommer virusvarianter som kan undvika vaccinskyddet att ha en fördel, säger han Mats Martinell, medicinskt ansvarig läkare på provtagningsenheten, till UNT.

Det finns i nuläget totalt åtta fall i Uppsala län där man tror att det rör sig om den nya virusvarianten. Två av de smittade har varit fullvaccinerade. Ingen av de smittade har varit i behov av sjukhusvård.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.