Annons

Ny YH-utbildning till Kalmar: ”Täcker upp efterfrågan”

Komvux i Kalmar startar en ny YH-utbildning – nämligen Cloud and IT-infrastructure specialist.
Publicerad 22 januari 2021

Utbildningen kommer att äga rum på Axel Weüdelskolan i Kalmar och startar i september 2021. Utbildningen omfattar 400 yrkeshögskolepoäng och utbildningstiden är två år.

Efter att studenterna har fått sin examen som Cloud and IT-infrastructure specialist så har de fått specialiserad kompetens inom molntjänster vid planering, utveckling, implementering och dokumentation av omfattande infrastrukturprojekt.

Annons

– Axel Weüdelskolan och Kalmarsunds gymnasieförbund är en modern utbildningsanordnare som förser invånarna i förbundets medlemskommuner med möjligheter till kompetensförsörjning. Det råder stor kompetensbrist inom digitalisering och IT i såväl privat som offentlig sektor så det här kommer att bli en utbildning som täcker upp efterfrågan på arbetsmarknaden, säger Monica Thiel, rektor på Axel Weüdelskolan, i ett pressmeddelande.

– Arbetet med att ta fram utbildningen har skett i samverkan med arbetslivets och involverade företagares behov. Axel Weüdelskolan, Näringslivsenheten i Kalmar kommun och IT-företaget Atea har samverkat i arbetet med att utforma utbildningen och ansökan. Det finns också utrymme för fler företag att delta i utbildningssatsningen, säger Lennart Nordström, projektledare av yh-utbildningen.

Det krävs inga förkunskaper för att gå utbildningen, förutom de som ingår i den grundläggande behörigheten.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons