Nya bedrägeriförsök – uppges ringa från Kronofogden

En kvinna i 80-årsåldern från Färjestaden på Öland blev på måndagen uppringd av en man som påstår sig ringa från Kronofogden.
Publicerad 13 oktober 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

– Mannen rabblar upp kvinnans personuppgifter och ber att hon ska bekräfta att det är hon. Han påstår att hon har en skuld som hon inte har. Kvinnan anar oråd och lägger på luren – precis som man ska göra, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson vid polisen.

Det är en i raden bedrägeriförsök från personer som uppger sig ringa från Kronofogden eller banker.

– Vi har haft flera fall i helgen där personer säger sig ringa från Kronofogden eller banker. De säger att man har tagit lån på hundratusentals kronor och att man måste logga in på sin bankdosa för att stoppa detta. I de flesta fallen så har faktiskt bedragarna misslyckats, vilket är jättebra. Det verkar som att många är på sin vakt nu tack vare media och polisens egna kampanjer. Men bedragarna lyckas ibland, annars skulle de inte hålla på.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.