GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya mässa ska stärka samarbete mellan regioner

Snart är det premiär för en ny mässa för växande nätverk och företag för sydöstra Sveriges arbetsmarknadsregion. Mässan som kallas Business Sydost är tänkt att vara en mötesplats med tillhörande nätverk för små och medelstora företag i sydöstra Sverige.
Publicerad 11 oktober 2022
Foto: Linus Gunnarsson

Arrangörernas vision är att “små och medelstora företag ska göra fler och större affärer i sydost”. Målet ska man nå genom samverkan mellan Kalmar- och Karlskronaregionen.

Under mässan den 12-13 oktober medverkar Kalmar kommun tillsammans med Karlskrona kommun.

– Vi passar på att träffa Karlskrona kommun för ett gemensamt möte under mässan för att stärka och utveckla vårt samarbete. Vi har både Blekinge tekniska högskola och Linnéuniversitetet i vår arbetsmarknadsregion vilket stärker utbildningssektorn. Vi vet att just kompetens är en av Sveriges viktigaste frågor, säger Annette Andersson, kommundirektör Kalmar kommun, i ett pressmeddelande.

Det var i sluttampen av pandemin som en grupp företagare i Karlskronaregionen såg ett stort behov av nya mötesplatser och nya sätt att göra affärer. Där ser man en stor utvecklingspotential i utbytet mellan Kalmar- och Karlskronaregionen. Man ser även att utvecklingsplanerna för E22 kommer att spela en roll då pendlingstiden endast kommer att vara cirka 45-50 minuter.

– Det är viktigt för vår region att residensstäderna samarbetar och förhoppningen är att det även kan stärka att fler större etableringar görs och satsas på i sydöstra Sveriges arbetsmarknadsregion, säger Anette Sturesson, kommundirektör Karlskrona kommun, i pressmeddelandet.

Årets mötesplats äger rum i Brinova Arena i Karlskrona 12-13 oktober och år 2023 står Kalmar och Hatstore Arena som värd.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.