GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya rekommendationer – pausa inomhusaktiviteter för barn

Inför påsken går smittskyddsläkaren Lisa Labbé Sandelin ut med nya rekommendationer. Det är att träning inomhus och andra inomhusaktiviteter för barn och ungdomar pausas under påsklovet.
Publicerad 1 april 2021
Foto: Mostphotos, Agnes Aronsson

Orsaken till rekommendationen är det allvarliga smittläget som länet befinner sig i. Rekommendationen om att pausa inomhusaktiviteter gäller även för dem som är födda 2002 eller senare.

– Påsklovet ger möjlighet att minska kontaktytor och smittvägar genom att fritidsaktiviteter där barn blandas i olika konstellationer också tar påsklov, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.

Efter påsklovet kommer man se över smittläget och ta beslut om eventuell förlängning av rekommendationen. Man meddelar också att om smittläget blir så pass allvarligt i en kommun att flera skolor behöver gå över till fjärrundervisning kommer även träningar och andra inomhusaktiviteter för barn att begränsas tillfälligt.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer