GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nybrobor i 100-årsåldern lät sig inte luras av bedragare

Publicerad 22 november 2022 • Uppdaterad 23 november 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Två Nybrobor, en i 95-årsåldern och en i 100-årsåldern, blev under måndagen utsatta för bedrägeriförsök. Om de känner varandra är oklart men gemensamt har de att de inte lät sig luras.

Vid 15-tiden ringer en bedragare upp 95-åringen och påstår att han kommer från banken. Men 95-åringen lämnade inte ut några uppgifter utan avslutade samtalet direkt.

Vid 17-tiden ringer en annan bedragare upp 100-åringen och berättar att någon försökt ta lån i hennes namn och att hon behöver lämna ut bankkort och pin-kod. Men inte heller 100-åringen går på bedrägeriförsöket utan avslutar samtalet.

Två polisanmälningar om bedrägeri har upprättats. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.