GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nybrojätten Kährs varslar 100 personer: ”Lägre efterfrågan”

Företaget Kährs i Nybro, som sysslar med golvtillverkning, har beslutat att varsla 100 tjänster om uppsägning. Detta på grund av en lägre efterfrågan på golv under 2023, då både renovering och nybyggnation minskat.
Publicerad 12 januari 2023
Kährs i Nybro.
Kährs i Nybro.Foto: Leif Ingvarsson/Mostphotos

Varseln berör 100 tjänster inom produktionsenheten i Nybro, 95 kollektivanställda och fem tjänstemän. Dessutom har 25 tidsbegränsat anställda fått sluta i slutet av 2022.

– Det är oerhört ledsamt att behöva säga upp kompetenta och lojala medarbetare. Samtidigt måste vi anpassa vår produktion till de förutsättningar som råder för att vara en konkurrenskraftig och lönsam verksamhet över tid. Vi kommer att arbeta för att hitta bra lösningar tillsammans med våra fackliga förhandlingspartners, säger Carl-Henrik Stenermark, COO inom Kährs Group och platschef i Nybro, i ett pressmeddelande.

”Berörda medarbetare kommer att få information under första kvartalet 2023 och uppsägningarna börjar verkställas från 1 april”, skriver Kährs i pressmeddelandet.

Totalt, inklusive Nybro, kommer Kährs varsla cirka 175 medarbetare runtom i sina europeiska fabriker.

Detta menar man är för att anpassa kapaciteten och dämpa effekterna av den längre efterfrågan under 2023.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.