Nyöppning i Kalmar: Kedjan flyttar in på Giraffen

Den 27 augusti slår en ny butik upp sina portar i Giraffen köpcentrum.
Publicerad 21 augusti 2020
Foto: Agnes Aronsson

På 380 kvadratmeter flyttar en ny butik in på Giraffen, mellan Ica Maxi och HM. Det är Hemtex som drar upp grindarna klockan 12.00, torsdagen den 27 augusti.

I dagsläget har Hemtex en butik på Hansa City, men de utvecklar nu sin verksamhet i Kalmar. Joanna Ekström blir ny butikschef, och hon kommer jobba halva sin tid på Giraffen och halva tiden i butiken på Hansa city, där hon också är butikschef.

– Det är fantastiskt kul att de satsar och Giraffen är jättefint nu efter renoveringen. Vi kommer nå ut till fler målgrupper för det är två väldigt olika lägen vi har här i Kalmar. Jag tror det kommer gå jättebra, säger hon.

Det har ju gått trögt för många butiker och företag under pandemin, men Hemtex väljer alltså att satsa, hur kommer det sig?

– Jag tror att det handlar om att många har hållit sig hemma. Man har haft tid på sig att ändra och förnya sitt hem och ta ut en kreativ sida, och på så sätt är folk köpbenägna. Man har inte kunnat resa i samma utsträckning och har fått lägga semesterpengar på hemmet istället, så att man trivs och får det tjusigt och fint. Många företag inom bygghandel, blomster och hem har gått bra trots corona, säger Joanna Ekström.

Kommer ni ha några öppningserbjudanden?

– Vi kommer ha de kampanjerbjudanden som vi kör centralt. Vi vill inte ha en klassisk öppningsfest i och med pandemin, så det blir inget kalasöppnande.

I butiken ska det totalt arbeta sex personer. Nu är förberedelserna i full gång inför öppningen.

– Denna veckan har vi fått fullt med leveranser och fyllt butiken med varor, kontorsmöbler och annat. I början av nästa vecka kommer det ett helt team hit med visual merchandisers, som är experter på uppskjyltning och varuläggning i butiken. Det kommer bli jättekul och allt kommer vara tipptopp när vi drar upp gallret i nästa vecka.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.