Nytt datum för skivmässan: ”Trygghet går först”

Årliga skivmässan genomförs som vanligt men med en rad coronasäkrade riktlinjer.
Publicerad 26 augusti 2020
Peter Lundgren och Peter Åkesson blickar mot en framskjuten mässa.
Peter Lundgren och Peter Åkesson blickar mot en framskjuten mässa.Foto: Wilhelm Nilsson

Skivmässan i Kalmar har arrangerats två gånger årligen sedan 1993, med vissa undantag. I år lutade det åt att mässan skulle behöva ställas in – så blir det inte. Nu meddelar Peter Lindskog och Peter Åkesson att de arrangerar skivmässan den 3 oktober i stället för den 5 september som först utlovades.

– Vi hoppas att (corona) situationen har lugnat sig om en månad, men det vet vi inte i dag. För att vi ska kunna genomföra den oavsett, har vi satt upp diverse riktlinjer som vi och besökarna får förhålla sig till, säger Peter Lindskog.

Endast 40 personer kommer att få vistas i lokalerna på Akademikrogen samtidigt. För att få vänta på sin tur behöver man köa utanför och vara medveten om att ta med sig handsprit och följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer. I övrigt kommer skivmässan vara precis som tidigare år.

– Vi har verkligen jobbat hårt för att alla ska känna sig trygga – tryggheten går först. Förhoppningen är att så många som möjligt kommer. Det är ändå en mässa som ger chansen till att fynda billigt, upptäcka ny musik och utbyta kunskaper. Dessutom är det en väldigt social tillställning, säger Peter Åkesson.

Skivmässan äger rum på Akademikrogen den 3 oktober mellan klockan 10 och 15. Servering av alkohol, fika och sittplatser kommer att finnas tillgängligt.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.