GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nytt gym slår upp portarna i Kalmar: ”Närheten är viktig”

Den 27 augusti blir det invigning av nya Elit Gym & Massage.
Publicerad 21 augusti 2022
Jimmy Olsson vid Elit Gym & Massage. Foto: Lasse Larsson
Jimmy Olsson vid Elit Gym & Massage. Foto: Lasse Larsson

Ett nytt gym har slagit upp portarna i Kalmar. Det är Jimmy Olsson som tidigare hade Växer gym, som har öppnat Elit Gym & Massage i stadsdelen Fjölebro.

– Vi blev uppsagda med Växer gym då de ska bygga nytt där ute. Då hade man ett val. Antingen fick man lägga ner allt eller bygga helt nytt – och då föll valet på bygga nytt. Här ute har vi hittat en bra lösning. Det är större lokaler och allt är i samma plan. I dag har vi totalt 930 kvadratmeter och förra stället var på 670. Vi har varit i en källarlokal innan så där blir det också en skillnad, eftersom lokalerna nu är nya och fräscha. Allting är helt sprillans nytt, det är det som är så roligt. Det går inte att jämföra, säger ägaren Jimmy Olsson.

Fjölebro är ett villaområdet under uppbyggnad beläget mellan Lindsdal och Snurrom.

– Framförallt är närheten viktig. Många tränar på stora gymkedjor och kör 20 minuter med bil för att ta sig till gymmet, men hit kan man cykla eller gå. Många av våra medlemmar promenerar hit från Lindsdal. Det är underbara människor här ute och upptagningsområdet är mycket, mycket större än på förra stället, säger Jimmy.

Vilken målgrupp riktar ni er till?

– Vi riktar oss till allmänheten, till vanliga motionärer som strävar mot en hälsosam livsstil. Många tar med sig syskon och barn hit så det blir en del familjer som tränar. Vi har fått med oss nästan alla medlemmar vi hade på Växer gym. Det är några som bor på södra området som kanske inte följer med, men vi räknar med att dubbla antalet medlemskap inom ett par år. Här är det inte bara gymträning utan vi har ganska stora ytor så man kan till exempel rulla däck och lyfta stockar. Det är alltifrån crossfit till strongman här. Vi gillar blandningen.

De nya lokalerna inrymmer inte bara ett gym utan också en butik på 32 kvadratmeter där det säljs produkter inom hälsokost.

Gymmets medlemmar är redan i gång och tränar, men den officiella invigningen går av stapeln lördagen den 27 augusti.

– Då är det invigning mellan klockan 11 till 14. De som vill får komma in och titta. Det kommer hit aktörer som vi har samarbeten med som visar upp produkter och kläder, och sen kommer även ha strongman-woman på plats. Folk är varmt välkomna, hälsar Jimmy.

Jimmy Olsson på Elit Gym & Massage. Foto: Lasse Larsson
Jimmy Olsson på Elit Gym & Massage. Foto: Lasse Larsson
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.