Annons

Nytt restaurangkoncept till Kalmar: ”Vår mat är ett hantverk”

Om allt går som planerat kommer en ny restaurang att ploppa upp mellan Åhléns och Systembolaget på Norra Långgatan. Det är Cyrano som är mest kända för sina provensalska pizzor som bakas i äkta vedeldad stenugn.
Publicerad 4 februari 2022
Montage
MontageFoto: Cyrano, Linus Gunnarsson

Cyrano öppnade sin första restaurang i Göteborg 1996 och nu har man 16 restauranger, främst på västkusten. Nu har man blickat mot östkusten och Kalmar.

– Målsättning är att lyckas lika bra som vi gjort i de andra städerna och att med Kalmar som bas växa ut mot Öland och kanske Karlskrona och Kristianstad, säger Lorenzo Baniassadi, marknadsansvarig på Cyrano.

Lorenzo Baniassadi, marknadsansvarig på Cyrano.
Lorenzo Baniassadi, marknadsansvarig på Cyrano.Foto: Privat
Annons

Varför väljer ni att satsa på Kalmar?

– Många av våra kunder i Göteborg som har sommarstugor eller boende i Kalmar har sagt att vi måste göra detta i Kalmar. Jag kikar alltid på lokaler runt om i landet. En dag såg jag en annons på den här lokalen i Kalmar. Då var det bara att köra på. Det känns som ett bra läge, även om jag förstår att de flesta restaurangerna är något kvarter bort.

Foto: Cyrano

Kan du beskriva Cyrano som koncept?

– Det är ett franskt koncept från Provence. Vi var först i Sverige med att baka pizzor i vedeldad stenugn efter provensalskt koncept – det är kvalitetspizzor. Vi har även mycket medelhavsinspirerad mat. Det är en enkel restaurang. Det går snabbt, men med hög kvalitet.

När en Cyrano-restaurang öppnar kan det ibland även innefatta en yta för boule. Det blir det dock inte i Kalmar – än så länge.

– Då skulle vi behöva en större lokal. När jag tittade på Kalmar tänkte jag att det var för litet för att ha boule, men det är nästan så att jag ångrar mig lite.

När hoppas ni kunna öppna?

– Jag hoppas verkligen att vi hinner öppna till maj, juni någon gång. Men det är svårt med vissa leveranser. Vi bygger bland annat vår stenugn för hand, helt själva. Vår mat är ett hantverk.

Foto: Cyrano
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons